Sem Nastja Slokar, študentka na magistrskem študijskem programu iz inkluzivne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Po dvoletnem pavziranju in dveh prestanih operacijah na hrbtenici sem si zadala posebno nalogo.

Operaciji sta me osebnostno zaznamovali. Verjamem, da je v življenju zares vse mogoče. Verjamem v spreminjanje družbe na boljše. Verjamem, da je pomoč sočloveku bistvenega pomena. S tem namenom sem si zadala v sklopu magistrskega dela izpeljavo vseslovenske humanitarne akcije z naslovom Od srca do srca v sodelovanju s Klubom Goriških študentov.

Glavni namen humanitarne akcije je ozaveščanje javnosti o osebah s posebnimi potrebami in pridobiti podatke o delovanju sistema družbene zaščite za populacije oseb, ki potrebujejo humanitarno pomoč ter ugotoviti kako sistem deluje v praksi. Prek humanitarne akcije Od srca do srca bomo prikazali kakšno naj bi pravilno delovanje sistema bilo in kje so odstopanja.

Podporniki humanitarne akcije Od srce do srca so Iztok Gustinčič, Rok Gracer, Luka Pečar Pahor, Barbka Špruk, Maja Prašnikar, Urban Vidmar, Omar Naber, Kristina Zimic – Calixta, Stanislav Rijavec in Aleš Furlan.

Cilj humanitarne akcije, ki poteka od 5.8.2019 do 19.8.2019 je zbiranje finančnih sredstev za pobolnišnično nego in dolgotrajno rehabilitacijo oseb z pridobljeno možgansko poškodbo.

Finančna sredstva zbiramo:

1. prek prostovoljnih prispevkov;

2. direktno na transakcijski račun Varstveno delovnega centra Nova Gorica: SI56011006000016513, odprt pri banki Slovenije Ljubljana;

3. s pomočjo gostinskih lokalov.

Gostinski lokali iz celotne Slovenije v zgoraj navedenem obdobju darujejo odstotke od izbranih prodanih pijač, sladic ali kepic sladoleda za pomoč osebam s posebnimi potrebami v Varstveno delovnem centru Nova Gorica.
Medijska pokrovitelja projekta sta Radio 1 in Radio Robin.

Humanitarno akcijo sponzorirajo: Motivi Top d.o.o., NALU, grafično oblikovanje in ilustracija in Neurovitu d.o.o, komunikacijsko svetovanje, Objem misli in Občina Renče – Vogrsko.